Υλικά:
1 κιλό αλεύρι πρώτης ποιότητας
200 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια βούτυρο
4 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 κύβο φρέσκης μαγιάς
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι (προαιρετικά)
Αμυγδαλόπαστα (προαιρετικά)
Σκούρο σοκολατένιο γλάσο
Οδηγίες:
Αρχικά, ζεστάνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία που να μην είναι πολύ ζεστό ή κρύο στην αφή.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα και το μαχλέπι (αν χρησιμοποιείτε), τη μαγιά και το αλάτι.
Προσθέστε το βούτυρο και τα αυγά στο μπολ και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το ζεστό γάλα, το ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι, και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Χωρίστε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και πλέξτε τα σε σχήμα τσουρεκιού. Μπορείτε να προσθέσετε αμυγδαλόπαστα στο κέντρο κάθε τσουρεκιού για περισσότερη γεύση.
Αφήστε τα τσουρέκια να ξεκουραστούν για άλλη μια ώρα.
Ψήστε τα τσουρέκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε τα τσουρέκια να κρυώσουν και απλώστε σκούρο σοκολατένιο γλάσο πάνω τους πριν τη σερβίρετε.
Απολαύστε τα πασχαλινά τσουρέκια σας με την οικογένειά σας και καλή Ανάσταση!