Η τακτική κατανάλωση σούπας ωφελεί περισσότερο από τους γευστικούς κάλυκες. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό και φυτικές ίνες, βοηθά στην αποβολή των επιβλαβών τοξινών από το σώμα χωρίς να είναι σκληρό για το στομάχι. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είναι ένα αποτελεσματικό πιάτο για να βοηθήσει κάποιος να χάσει βάρος – το νερό που περιέχει βοηθάει κάποιον να χορτάσει γρήγορα σε σύγκριση με άλλα τρόφιμα.
Είτε λοιπόν σκοπεύετε να χάσετε μερικά κιλά είτε απλά αγαπάτε τη σούπα, εδώ είναι 3 κρεμώδεις σούπες που σίγουρα θα ερωτευτείτε:
Τσουρί καλαμποκιού και πατάτας
Ο, τι χρειάζεσαι:
3 1/2 φλιτζάνια ζωμό κότας
3 φλιτζάνια πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
2 φλιτζάνια γάλα
1 3/4 φλιτζάνι καλαμπόκι ολόκληρο
1 φλιτζάνι επεξεργασμένο τυρί μεξικάνικο στυλ
1 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι πράσινα τσίλι κομμένα σε κύβους
1/4 φλιτζάνι μείγμα σάλτσας χωριάτικης
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
Λιώστε τη μαργαρίνη σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια βράστε το σέλινο και το κρεμμύδι για 3 έως 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το ζωμό κότας και αφήστε να πάρει μια βράση. Ρίξτε τις πατάτες, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου 20 με 25 λεπτά. Προσθέστε το καλαμπόκι και το τσίλι και αφήστε να πάρει μια βράση. Διαλύουμε το μείγμα σάλτσας στο γάλα και ανακατεύουμε στο τηγάνι. Τέλος, προσθέτουμε το τυρί και στη συνέχεια μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί και το μείγμα να γίνει πηχτό και κρεμώδες.
Γαλακτόσουπα μανιταριών
Ο, τι χρειάζεσαι:
2 ασκαλώνια, ψιλοκομμένα
1 3/4 φλιτζάνι ζωμό κότας
1 φλιτζάνι μανιτάρια Portobello
1 φλιτζάνι μανιτάρια shiitake
1 φλιτζάνι μισό-μισό
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλεσμένη κανέλα
Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια μαγειρέψτε τα ασκαλώνια, τα μανιτάρια Portobello και τα μανιτάρια shiitake μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε σταδιακά το ζωμό κοτόπουλου και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο. Προσθέτουμε μισό-μισό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα. Ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε (δεν βράζει).
Σούπα κρέμα καρότο-κάρι
Ο, τι χρειάζεσαι:
1/2 κιλό καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 1 ίντσας
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλο βαθμό
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε χοντρές φέτες
3 φλιτζάνια ζωμό κότας
1 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κάρυ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι και τριμμένο πιπέρι για γεύση
Ψιλοκομμένα ψητά φιστίκια Αιγίνης για γαρνίρισμα
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και στη συνέχεια σοτάρουμε τα καρότα και το κρεμμύδι για 7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Χαμηλώστε τη φωτιά και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά και μετά προσθέστε σκόνη κάρυ. Ρίξτε το ζωμό, αφήστε το να σιγοβράσει, μερικώς σκεπασμένο, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα, περίπου 15 με 20 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Επιστρέψτε στο τηγάνι, προσθέστε το μισό και στη συνέχεια ζεστάνετε. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Μεταφέρετε στο μπολ σερβιρίσματος και γαρνίρετε με φιστίκια Αιγίνης.
Μείνετε ζεστοί και χορτάτοι σε ένα κρύο βράδυ με αυτές τις νόστιμες ζεστές και κρεμώδεις συνταγές σούπας!