Ξοδέψαμε αμέτρητες ώρες έρευνας σε εκατοντάδες μπαρ για να σας φέρουμε τα καλύτερα και πιο δημιουργικά κοκτέιλ στη Γη. Στην υγειά σας!
Στο infoonline.gr, αγαπάμε τα μπαρ. Old school φάση, καινοτόμα ηχεία, πολυτελείς εγκαταστάσεις και βαρελίσιες εκδόσεις: θα τα βρείτε όλα εδώ, στον πιο ολοκληρωμένο οδηγό στην Ελλάδα. Φυσικά, έχοντας περάσει ώρες διεξάγοντας σημαντική έρευνα για τα αλκοολούχα ποτά στα καλύτερα μπαρ κατανάλωσης οινοπνεύματος στην Ελλάδα, οι ειδικοί τοπικοί συντάκτες και οι συντελεστές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα καλύτερα παραδείγματα της τέχνης του μπάρμαν σήμερα. Γι’ αυτό και φέτος θέλαμε να ρίξουμε φως στα καλύτερα κοκτέιλ του πλανήτη.
Παράλληλα με τις ΗΠΑ (το έθνος που αγαπά τα κοκτέιλ) θα βρείτε δημιουργίες από τα καλύτερα μπαρ στη Σιγκαπούρη, το Παρίσι, την Πόλη του Μεξικού και πολλά περισσότερα mixological hotspot. Μερικά είναι απλά κλασικά.
Έπειτα, υπάρχουν τα σερβίς που παίρνουν κλασικές συνταγές και τις δημιουργούν δυνατά, χρησιμοποιώντας συχνά φυσικά συστατικά για να δημιουργήσουν ένα ποτό που δεν θα μπορούσατε ποτέ να δοκιμάσετε πουθενά αλλού στη Γη. Σε έναν όλο και πιο παγκοσμιοποιημένο κόσμο, οι μπάρμαν που κλίνουν προς τη βιωσιμότητα και τον τοπικισμό είναι αυτοί που κρατούν τα πράγματα ενδιαφέροντα.
Αλλά αρκετή κουβέντα – είναι ώρα για ποτό. Αυτά είναι τα 3 κοκτέιλ, κορυφαία σε όλο τον κόσμο που πρέπει να δοκιμάσετε βάσει της άποψής μας.
Aegean Negroni
The Clumsies. Η Ελλάδα βιώνει αυτή τη στιγμή μια επανάσταση στα κοκτέιλ, με μια σειρά από νέους μπάρμαν που πειραματίζονται με τοπικά προϊόντα όπως τσικουδιά, ρακή, μαστίχα, ντόπια βότανα, μέλι, ακόμη και ελιές και γιαούρτι. Το The Clumsies είναι ένας συνδυασμός από φρέσκα φρέσκα προϊόντα και από τοπικές γεύσεις. Το διακριτικό χρώμα του Aegean Negroni είναι τόσο μπλε όσο το αστραφτερό Αιγαίο πέλαγος και χρησιμοποιεί το δικό του μπαχαρικό τζιν συν λευκό βερμούτ, Martini bitters και Martini Ambrato. Οι σπόροι μάραθου και το αρωματικό δίκταμο (ένα βότανο που φύεται μόνο στο νησί της Κρήτης) δίνουν σε αυτό το δροσιστικά πικρό κοκτέιλ τη χαρακτηριστική, αναμφισβήτητα μεσογειακή γεύση του.
Peranacan
Το κοκτέιλ που πήρε το όνομά του από την ομάδα των Κινέζων μεταναστών που εγκαταστάθηκαν ή γεννήθηκαν στις βρετανικές αποικίες Penang, Malacca και sth Σιγκαπούρη, χρησιμοποιεί κοινά συστατικά που βρίσκονται στην τοπική κουζίνα, όπως φύλλα laksa, κεριά και gula Melaka (ζάχαρη φοίνικα ). Το Mudaliar τα δένει όλα μαζί με ρούμι jackfruit και μια γαρνιτούρα από κατσικίσιο γάλα τοπικής προέλευσης.
All Hail The Queen
Ο αυτοδίδακτος μπάρμαν Ραν Ντουάν μεγάλωσε λερώνοντας τα χέρια του και μαθαίνοντας τη φιλοξενία στο κινέζικο εστιατόριο του πατέρα του. Σήμερα είναι ένας από τους πιο διακοσμημένους mixologists της Βοστώνης και ο οραματιστής πίσω από τα πιο ευρηματικά κοκτέιλ της πόλης – συμπεριλαμβανομένου του εμπνευσμένου από την Ταϊλάνδης Tuk Tuk και του πολύχρωμου σνακ After School, το οποίο ενσωματώνει καβουρδισμένο φυστικέλαιο, horchata, κακάο και ένα ολόκληρο αυγό. Αλλά καμία από τις δημιουργίες του δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο το All Hail The Queen, που δημιουργήθηκε και ονομάστηκε προς τιμήν της θεάς της σύγχρονης ψυχής Erykah Badu. Συνδυάζοντας το Tanqueray 10, ελαιόλαδο, λάιμ, κάστανο και ασπράδι αυγού, είναι τόσο απαλό όσο και η ίδια η βασίλισσα.